Recept-tip: Sauerkraut mit Bratwurst
Verheugde jij ook om weer op het Oktoberfest die lekkere Sauerkraut mit bratwurst te eten? Maak het lekker thuis met ons heerlijke sauerkraut recept. Dit Beierse recept voor zuurkool met braadworst is echt typisch oktoberfest eten. Waan je op het Oktoberfest in München door dit heerlijke recept thuis te serveren.
Sauerkraut recept voor 4 personen
Op het Oktoberfest is Sauerkraut een traditioneel gerecht dat verkrijgbaar is bij de eetkraampjes op het feestterrein. Heb jij wel eens genoten van dit traditionele recept met worst tijdens je bezoek aan het Oktoberfest? Dan moet je zeker dit recept eens thuis bereiden. Welke ingrediënten heb je allemaal nodig?
- 500 gram zuurkool
- 1 witte ui
- 100 gram gesneden gerookte ham of spek
- 4 braadworsten
- 2 eetlepels spekvet
- 1 of 2 theelepels witte kristalsuiker
- 1 of 2 theelepels karwijzaad
- 1 of 2 theelepels groentebouillon
- 1 deciliter witte wijn (niet te droog)
- 1 theelepel witte wijnazijn
- Zout en peper
Hoe maak je Sauerkraut?
Heb je alle ingrediënten voor sauerkraut in huis gehaald? Dan wordt het tijd om in de keuken aan de slag te gaan. Volg onderstaande instructies voor dit heerlijke gerecht:
- Knijp het vocht zoveel mogelijk uit de zuurkool en doe deze alvast in een kom.
- Schil en snij de ui in kleine stukjes.
- Snijd ook de gerookte ham of spek in kleine stukjes.
- Verwarm het spekvet in een koekenpan en voeg de gesneden ham en gesnipperde ui aan toe.
- Kook de gesnipperde ui tot ze transparant worden en vergeet niet regelmatig te roeren.
- Voeg nu de zuurkool toe en roer de ingrediënten door elkaar.
- Kruid het recept door zout, peper, suiker en karwijzaad toe te voegen
- Klop vervolgens in een aparte kom de wijn, groentebouillon en azijn door elkaar.
- Voeg het mengsel toe aan de pan en breng het al roerend aan de kook.
- Prik een paar keer met een vork in de braadworsten en leg deze op de zuurkool in de pan.
- Laat het vervolgens op laag vuur circa 30 minuten sudderen en dek de pan af.
- Haal na 15 minuten de braadworsten uit de pan en bak deze in de koekenpan aan alle kanten bruin.
- Haal de pan na een half uur van het vuur.
- Laag het geheel volledig afkoelen en serveer.
- Oja en om het extra speciaal en herkenbaar te maken, trek je je lederhosen erbij aan. Want wees eerlijk: alles smaakt beter in een lederhosen ;)